SCREAMING FESTIVAL 2024

SCREAMING FESTIVAL #2 - en årlig begivenhed for musik og litteratur:

Forlaget Screaming Books afholder sin anden årlige litteratur- og musik begivenhed SCREAMING FESTIVAL. En begivenhed, der har til formål at markere forlagets aktuelle bogudgivelser, fejre publikationen af et årligt tilbagevendende litteraturmagasin/årsskrift og hylde kulturelle genrer på tværs af hinanden. Det vi ynder at kalde "mødet" - mødet mellem kunstformer, udtryk, alder, køn, etnicitet og alt imellem. Skønlitteratur, musik og lyrik kommer i fokus i Kulturhuset Islands Brygge for et nysgerrigt publikum i alle aldre.


Tanken bag SCREAMING FESTIVAL er at skabe en årlig markering, hvor forfattere, alternative musikere,læsere og andre interessenter mødes. Der vil være forfatterinterviews, Q&As, musikalske indslag, oplæsninger samt bog- og magasinsalg. Kort fortalt, en begivenhed, der aktiverer litteratur, musik og kultur.

Nedenfor følger en nærmere præsentation af aftenens indhold som de offentliggøres. Arrangementet foregår i henholdsvis Koncertsalen og Symfonien. De optrædende offentliggøres løbende her på siden.

ARKIV : 2023


LÆS MERE OM SIDSTE ÅRS SCREAMING FESTIVAL HERUNDER

SCREAMING FESTIVAL – en årlig begivenhed for musik & litteratur


Forlaget Screaming Books afholder sin første årlige litteratur- og musikbegivenhed SCREAMING FESTIVAL. En begivenhed, der har til formål at markere forlagets aktuelle bogudgivelser i et brus af prosa, poesi og musik i Kulturhuset Islands Brygge.

Tanken bag SCREAMING FESTIVAL er at skabe en årlig markering, hvor forfattere, alternative musikere, læsere og andre interessenter mødes. Der vil være forfatterinterviews, Q&As, musikalske indslag, oplæsninger samt bog- og magasinsalg. Kort fortalt en begivenhed, der aktiverer litteratur, musik og kultur og lader disse gå op i en højere enhed.KULTURHUSET ISLANDS BRYGGE i København
I Koncertsalen og Lysthuset

LÆS OM HELE LINE-UP HER:

EWAN MORRISON (SCO)


Ewan Morrison er en prisvindende forfatter, som Booker Prize-dommer Stuart Kelly beskrev som ”the most fluent and intelligent Scottish writer of his generation”.

Ewans ottende roman, den sorthumoristiske dystopiske thriller Sådan overlever man alt, blev udgivet herhjemme af Screaming Books til fremragende anmeldelser. Romanen er en vhjerteskærende lockdown-fortælling og samtidig et rørende varmt portræt af en sarkastisk teenager.

Når Ewan Morrison gæster Screaming Festival og Danmark for første gang, så bliver det med en talk, han kalder ”Den optimistiske nihilist”.

ANGÅENDE MIG


Køn, opvækst, sex, forfald og stolthed - Angående Mig har med hastige skridt indtaget den danske scene med sin helt egen lyd, der blander hiphoppens elektroniske beats, akustisk guitar og punkens vrede og desperation i en fusion, der tvinger lytteren til rent faktisk at lytte. Debut pladen Manden i mig er et sonisk minimalistisk popalbum og et favntag med alle yderpunkter af det protesterende indre – fra den eftertænksomme hvisken til de vildeste skrig. Angående Mig er kynisk ærlig, og dette album er et glimrende bud på et nyt generationsalbum, hvor emner som krop, sex og provinsiel stolthed bliver behandlet rørende, seriøst og indsigtsfuldt.

HALA MOHAMMAD (SYR)


Hala Mohammed er en af Syriens mest anerkendte kvindelige digtere. Siden borgerkrigen brød ud i 2011, har hun opholdt sig i Paris, hvor hun er blevet hædret med en række priser. Udover at have udgivet otte digtsamlinger, har hun lavet dokumentarfilm om litteratur og fangenskab.
Lån Mig Vinduet er hendes første udgivelse på dansk. Det vindue, der lånes, vender mod det borgerkrigshærgede Syrien, som digteren måtte forlade. Det er i eksilet, at det pludselig åbnes, og læseren bringes til at forstå, hvor knust Syrien er, ikke fordi det pensles ud, men fordi det er en smertefuld konstant, der ofte mere anes end fortælles.

SORTHANDSK


I efteråret 2021 udgav trioen SortHandsk deres selvbetitlede debutalbum, som repræsenterer et nybrud på den danske rockscene. Dels opererer trioen indenfor en hybridgenre med aspekter fra både rock, hiphop og metal, og dels er bandets lyriske univers og fokus på mellemmenneskeligt nærvær en rød tråd, der fornemt fremholdes af rapperen Marwans skarpe tekster og grænsesøgende flow. Denne aften kommer Marwans lyrik helt i fokus, da bandet optræder med et eksklusivt akustisk sæt.

SILVESTRI & HASTRUP


I efteråret 2016 debuterede Rasmus Hastrup med novellesamlingen Liv på Screaming Books, og siden er det blevet til yderligere tre bøger, senest den anmelderroste Ur.
Fælles for de fire værker er en udforskning af livets absurditeter, ofte skildret i et sælsomt og let flimrende lys. Hvor Liv var en klassisk novellesamling, er Ur nærmere en roman. Det er, som om maskerne i Hastrups værker for hver ny udgivelse bliver tættere. Forfatter A. Silvestri har sat ham i stævne på Screaming Festival til en snak om dette og de hundrede andre tråde, der danner mønstret i Rasmus Hastrups forfatterskab.

METTE JENSEN HAYLES


Mette Jensen Hayles har netop udsendt sin tredje roman Værgeløs til stor bevågenhed i den danske presse. Romanen udstiller menneskets egoisme og forgæves jagt på meningen med livet. Det er en hjerteskærende fortælling om brudte relationer og en historie, der sætter spot på de fejl ’Systemdanmark’ begår i fejlslagne forsøg på at hjælpe familier i opbrud.

Med sin på én gang poetiske og sanselige tilgang til sproget og kompromisløse behandling af temaer som tab, ensomhed, svigt og undergang har Mette Jensen Hayles med præcision tidligere blotlagt misbrugets natur og misbrugerens nedtur.

MALTE NORDTORP


Malte Nordtorps udtryk spænder over sange, noveller og lyrik. Hans debutalbum udkom i februar under kunstnernavnet Knægt og indeholder sange, der kredser om brud og rastløshed.
Han arbejder på en novelle/lyrik-samling med arbejdstitlen En negl kan godt være en tropisk solopgang.Udover at læse uddrag fra denne, vil han spille sange fra sin kommende studieudgivelse Solskammen.